Ses Atölyesi Ardından İzlenimler:

Bisan Toron’la beraber yaptığımız dört haftalık ses çalışması ( Eylül, 2020 ) çok özgün bir deneyim oldu.

Bütün kadim öğretilerde sesimizin, kendimizi keşfetme yolculuğunda ayrı bir yeri olduğu ifade edilir. Dört hafta boyunca hem pratiklerle hem de sesin gizemi ile ilgili yaptığımız mistik okuma ve paylaşımlarla dolu geçen bir atölyenin ardından katılımcıların kendilerine dair gözlemleri ve izlenimleri özgün bir ifadeye büründü. Aşağıda bu paylaşımları bulabilirsiniz.

Coşkuyla ve sevgiyle kalpten akıttığı bilgi ve deneyiminden dolayı Sevgili Bisan’a ve de bilmedikleri bir çalışma ile kendilerine doğru adım atma cesareti gösteren tüm katılımcılara çok teşekkürler.

M.B

İçimdeki çocuğu dinlemeyi, ona sevgiyle, merhametle yaklaşmamı ve onun sesini hapsolduğu yerden özgür bırakmamı sağladığı için bu çalışmanın yaratıcısı sevgili Bisan Toron’a, bizi buluşturan sevgili Dilek Ekşi Bilgin’e ve tüm bunlara vesile olan Tanrı’ya minnetarım.

S.Y.

Konfor alanımdan çok uzak olmakla birlikte, kendi sesimi tanımamı ve duygularımla ‘birliğini’ anlamamı sağlayan çok keyifli bir çalışmaydı. İlk kez sesin, bir ressamın boyaları ya da bir şairin dizeleri gibi bir ifade aracı olabileceğini keşfettim. Bisan bütün sevecenliğiyle bütün hislerimize alan açarak çok keyifli bir çalışma ortamı sundu. Kendi sesiyle tanışmak ve bağ kurmak isteyenler için çok güzel bir fırsat:)

D.A.

İnsanın kendiyle barış hâlinde olabilmesinin kapılarını sonuna kadar aralayan bir araçmış ses..

Sesimin içinde saklanan coşku, üzüntü, utanç, güven gibi tüm duyguları görmeme vesile olan bu çalışmanın çok özel olduğunu düşünüyor ve kalbini genişletmek isteyen herkese tavsiye ediyorum.

Sesimizin sınırlarını birlikte keşfe çıktığımız bu yolculukta, büyük bir şefkatle elimden tutan Bisan’a ve kolaylaştırıcılığı ile her an yanımızda olan Dilek Hoca’ma şükranlarımı sunuyorum.

Z.K

Daha evvel benzer bir çalışmayı deneyimlemediğim için, bu çalışmaya katılmak beni düşündürmüştü ilk aşamada. Ancak eğitim sonunda üzerine düşündüğüm fakat henüz çözüme kavuşturamadığım “teslim olamama” halimi dönüştürmek  için adım atmaya canı gönülden karar verdim. Bedenimizin ve ruhumuzun seslerini daha iyi duyabilmemiz için bize bu eğitim fırsatını tanıyan Bisan ve Mehrunnisa Hocamıza derin teşekkürlerimi sunarım.

E.A.

Atölye kendi sesiniz ile kendinize dokunmak ile ilgili , doğru veya yanlış yok!  Çıkan her ses size ait ve her birinin size söylemek istediği şeyler var , bastırdığınız , duymadığınız , işitmediğiniz taraflarınıza bir yolculuk. Bu yolculukta tüm sabrı ve şefkatiyle bizimle birlikte olan Bisan’a ve Dilek Hoca’ya çok teşekkürler.

 

********o********

Bisan Toron’un çalışmaları hakkında https://www.bisantoron.com/ adresinden detay bilgi alabilirsiniz. Zaman zaman küçük gruplarla  çalışmalar için Bisan Toron ile ses atölyeleri düzenlemekteyiz, takip için bize aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz.

Kundalini Yoga çalışmalarında da mantra ve sesin gücü deneyimlenir, nefesin daha derinleşmesine izin verilir. Yoga ve ses çerçevesinde bilgi için ve atölyelerden haberdar olmak için bilgi@hayyal.com veya instagram @hayyalsen’e mesaj gönderebilirsiniz.

 

Ses Atölyesi Ardından

Yazı dolaşımı