( 21 – 25 Ağustos Kurban Bayramı 2018 )

Hiç şüphe yok ki Türkiye’nin en çok ziyaret edilen dağlık coğrafyalarından biri Aladağlar’dır. Orta Toroslar’ın bu bölümü dağcılar, doğa yürüyüşçüleri, kuş gözlemcileri, kampçılar ve birçok değişik dalda doğa sporları yapanlar için vazgeçilmez bir bölgedir.
Kayalık dağlar, ormanlık araziler, derin vadiler ve kanyonlar doğa severler için eşsiz olanaklar sunar.

Bölgedeki yürüyüş yolları hem derin vadileri bağlar hem de bölgenin yerlilerinin kullandığı yaylaları…
Aladağlar’ın vahşi güzelliğini biliyor olabilirsiniz. Ama bu kez sizi Aladağlar’ın görkemli dorukları arasında bambaşka bir deneyime taşımak istiyoruz. Turumuzda Aladağların yüksek platolarını, ormanlık alanlarını, yaylaları geçeceğiz. Bu yalçın dağlar arasında tüm manzaraya bölgenin en yüksek yaylalarından bakacağız.

Aladağlar’ın bilindik yürüyüşlerini eşsiz bir yoga deneyimiyle birleştireceğiz. Bir kamptan diğerine geçerken sadece manzaraların derinliğini değil yoganın da huzurlu derinliğini hissetmenizi hedefliyoruz. Nefes çalışmalarını dağlarda ve çok ideal yüksekliklerde ( 2000 ve 3000 metreler arası ) yapacağız. Dağlar eski zamanlardan bu yana meditasyonların yapıldığı yerler olmuştur, biz de bu yüksekliklerde kelimelere sığmayacak özel meditasyon çalışmalarında bulunacağız.

Kundalini yoganın kelimelere dökülemeyen deneyimlerini doğada ve dağlarda yaşayacağız. Zihinlerimizi boşaltacağız, ateşin etrafında yıldızların altında masallar anlatacağız, rengârenk müzikler eşliğinde şarkılar ve mantralar söyleyeceğiz. Dağlarda sesimizi özgür bırakacağız. Bir gün sessizlik inzivasında bulunacağız.

Tur programımızı, yürüyüş rotalarımızı, mola noktalarını ve mutfağımızı eşsiz bir yoga deneyimi için özel olarak hazırladık. Yoga-Trek adını verdiğimiz bu yeni içeriğimiz için Aladağlar mevsim ve lojistik imkânlar nedeniyle de biçilmiş bir kaftan.

Bu turu doğa yürüyüşü etkinliklerini tecrübe etmiş, fiziksel kısıtlayıcı bir engeli olmayan, 12 yaşından büyük tüm katılımcı adaylarına öneriyoruz. Daha önceden kundalini yoga yapmış olmak beklenmiyor, sadece uzun yürüyüşleri sevmek yeterli! Ancak bu uzun yürüyüşler arasında molalarımız da olacak, grup ‘Turna’ kuşları gibi bir bütünlük içinde bir yerden bir yere göç edecek ve birbirimizden çok şey öğreneceğiz. Bu yolculuğa kendi içimize doğru bir yolculuk diye bakabiliriz.

Bu program Montis ( Trips & Expeditions ) ve Hayyal ( Sürdürülebilirlik ve Kundalini Yoga) işbirliği ile oluşturulmuştur. Bu nedenle, gezi rotası, rezervasyon ve kayıt işlemleri için Montis ( www.montis.com.tr ), yoga detayında sorularınız için Dilek Ekşi Bilgin ile irtibata geçebilirsiniz. Aşağıda iletişim bilgileri bölümünde detay belirtilmektedir.

Özet Program

1.Gün: Kayseri’de buluşma, Çukurbağ Köyü’ne hareket. Emli Vadisi Kampı vadisi kampına transfer
2.Gün: Emli Vadisi – Oluksekisi Yaylası – Alacan Yaylası – Mangırcı Vadisi – Emli Vadisi Kampı
3.Gün: Emli Vadisi – Akşampınarı – Eznevit Yaylası – Sokullupınar Karayalak Kampı
4.Gün: Sokullupınar Karayalak kampında
5.Gün: Sokullupınar – Cimbar Vadisi – Kayseri’ye Dönüş

Detaylı Tur Programı

1.Gün:

Kayseri’de buluşma, Çukurbağ Köyü’ne hareket. Emli Vadisi Kampı vadisi kampına transfer

Sabah saatlerinde Kayseri’ye varan uçuşlarla gelen katılımcılarımızla Kayseri Havaalnında buluşuyoruz. Ardından Çukurbağ köyündeki merkezimize doğru yola çıkıyoruz. Nefis geleneksel bir köy yemeğinin ardından hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra Emli Vadisindeki kampımıza kısa bir araç transferi ile geçeğiz. Kampımıza yerleşip dinlendikten sonra akşamüzeri Aladağları kızıla boyayan gün batımında yoga etkinliğimiz için matlarımızı da alarak kısa bir yürüyüşe çıkıyoruz. Akşam yemeği için kamp yerimize geri dönüyoruz. Bu gece yıldızlar altındayız.

Yaklaşık Araç Transfer Süresi: 2 saat
Yaklaşık Yürüyüş Aktivitesi Süresi: 2 saat
Deniz Seviyesinden Yükseklikler: Çukurbağ, 1550 m – Kamp, 1800 m

Dâhil Olan Yemekler: Öğle Yemeği / Akşam Yemeği

2.Gün:

Emli Vadisi – Mangırcı Vadisi – Alacan Yaylası – Oluksekisi Yaylası – Emli Vadisi Kampı

Sabah gün doğumundan hemen önce uyanıyoruz. Kamp yerimizde bir yoga etkinliğimiz olacak, günü, güneşi bu güzel yaylada selamlamak istediğinizden eminiz. Yoga seansımızın ardından kısa bir dinlenme sonrası kahvaltımızı yapıp yola koyulacağız. Kamp yerimizin hemen yanıbaşındaki ormana gireceğiz. Orman sınırının üzerine çıktıktan sonra ise kireçtaşı duvarların hâkimiyetindeki Mangırcı vadisini takip edeceğiz. Mangırcı vadisi boyunca patikalardan yükseliyoruz. Öğle vaktinde yemek molası vereceğiz. Yemeğimiz Alacan yaylasında muhteşem bir manzaraya karşı olacak. Bu güzel noktada piknik yaptıktan sonra bugünkü yürüyüşümüzün ikinci yarısına başlayacağız. Önce inişli çıkışlı bir rota ardından da Oluksekisi Yaylasına doğru bir iniş yapacağız. Bütün günü Aladağların güzel manzarasına yükseklerden bakarak ve uygun noktalar da yoga etkinlikleri ile geçireceğiz.Oluksekisi yaylası da yoga yapmak isteyeceğimiz bir manzaraya sahip ve bizim de vaktimiz uygun. Akşamüzeri yine Emli Vadisindeki Sarımemedler Kampımızdayız. Bu gece dinlendirici bir uyku çekeceğiz.

Yürüyüş Aktivitesi Süresi: 6-7 saat
Deniz Seviyesinden Yükseklikler: Kamp, 1800 m – Alaca Yaylası, 2250 m – Oluksekisi, 2050
Dâhil Olan Yemekler: Kahvaltı / Kumanya / Akşam Yemeği

3.Gün:

Emli Vadisi – Akşampınarı – Eznevit Yaylası – Sokullupınar Karayalak Kampı

Yine gün doğumundan önce uyanıyoruz. Oldukça hafif bir kahvaltının ardından yürüyüşümüze başlıyoruz. Yaklaşık 45 dk.lık bir yürüyüşün ardından Emli Ormanındaki bir düzlükte yoga ile günü karşılayacağız. Ardıç kokularıyla yaban hayatının tam içinde bambaşka bir yoga seansı olacak. Ardından Akşampınarı kamp yeri ya da Koca Dölek olarak bilinen düzlüğe yürüyeceğiz. Burası dağcıların uğrak noktası olan yerlerden biri. Buradan itibaren Eznevit yaylasına kadar tırmanacağız. Eznevit Yaylasının manzarası favorimizdir. Aladağların neredeyse tüm yüksek zirveleri bu aktivite esnasında arz-ı endam ederler. Eznevit yaylasından sonra zorlu olmayan dağ eteklerindeki patika yürüyüşümüzle Sokullupınar’da bulunan kamp alanına varıyoruz. Aladağlar ziyaretçileri için dağların kalbine giden yolakların başladığı Karayalak vadisinin girişinde bulunan kamp alanında iyice dinleniyoruz. Akşam gün batımında kamp alanımızdan kısa bir yürüyüşle çıkacağımız enfes bir noktada yoga yapabileceğiz. Akşam yemeğinden sonra 45 dakikalık bir masal dinletisi yapacağız.

Aktivite Süresi: 5-6 saat
Deniz Seviyesinden Yükseklikler: Kamp, 1800 m – Eznevit Yaylası, 2500 m – Sokullupınar, 2260 m

Dâhil Olan Yemekler: Kahvaltı / Kumanya / Akşam Yemeği

4.Gün:

Sokullupınar Karayalak kampında dinlenme, yoga ve meditasyon

Sabah gün doğumundan önce uyanıp kampımızdan kısa bir yürüyüş ile sabah yoga etkinliğimizi yapacağımız yere gidiyoruz. Ardından sessizlik içinde kahvaltımızı kampta alacağız. Ardından kısa bir araç transferi ile bugünkü yürüyüşümüzün başlayacağı Arpalık yaylasına geçeceğiz. Buradan yürüyüşle Teke Pınarı mevkiine ulaşacağız. Burada 15 dakikalardan vekısa dinlenmelerden oluşan toplamda 4 kez meditasyon yapacağız ve toplam meditasyon süresi 60 dakikalık olacak. Kundalini yoganın en güçlü meditasyonlarını bu oturumlarda deneyimleyeceğiz. Yürüyüşten döndüğümüzde öğlen yemeğimizi alacağız. Öğleden sonrası boş zamanımız olacak. 18:00’de müzik dinletimiz için toplanacağız. 19:00’da sessizlik inzivasını bozacağız. Arzu edenlerle 19:00 ile 20:00 arası yolculuğumuz süresince yaptığımız çalışmaların biz de bıraktığı izlenimleri paylaşacağız.
Akşam yemeği sonra kamp ateşi etrafında toplanacağız, 60 dakikalık bir masal dinletisi yapılacak. Mantralar ve şarkılar söyleyerek günü kapatacağız.

Yürüyüş Aktivitesi Süresi: 3-4 saat
Deniz Seviyesinden Yükseklikler: Sokullupınar, 2260 m

Dâhil Olan Yemekler: Kahvaltı / Öğle Yemeği / Akşam Yemeği

5.Gün:

Sokullupınar – Cimbar vadisi – Kayseri’ye Dönüş

Sabah son günün verdiği bir rahatlıkla uyanıyoruz. Sabah yogasını grubun arzusuna göre zamanı kararlaştırarak ayarlıyoruz. Kahvaltımızı yaptıktan sonra saat 09.00-09.30 arasında Cımbar kanyonuna girmek üzere yükseliyoruz. Muhteşem duvarları ve vahşi yapısıyla bu vadiyi inişe başlıyoruz. Vadinin yola kavuştuğu noktada özel aracımıza binerek Çukurbağ Köyündeki merkezimize gideceğiz. Saat 13.00-14.00 sularında öğle yemeğini Çukurbağ Köyü’ndeki pansiyonumuzun bahçesinde alacağız. Kısa bir hazırlanmanın ardından Burada yolculuk için son hazırlıklarınızı tamamlayabilir, duş yapabilirsiniz. Buradaki hazırlığımızın ardından dönüş uçuşlarımız için 16.30’da Kayseri’ye hareket edeceğiz.

Yürüyüş Aktivitesi Süresi: Aktivite Süresi: 4-5 saat
Deniz Seviyesinden Yükseklikler: Sokullupınar, 2260 m – Arpalık,2300 m – Demirkazık Köyü, 1620 m

Yaklaşık Araç Transfer Süresi: 2 saat

Dâhil Olan Yemekler: Kahvaltı / Kumanya / Öğle Yemeği

Farklı diyet kodları ( Vejetaryen, diyabet, glüten vs ) gibi kısıtlamanız var ise lütfen rezervasyon sırasında belirtiniz.

Tur Tarihleri
21-25 Ağustos 2018 ( 4 gece 5 gün)
Son Başvuru ve Kayıt Kesinleştirme Tarihi : 10 Ağustos 2018

Tur Fiyatı:

8-12 kişilik grupta kişi başı 1600 TL

Erken rezervasyon indirimi ile kişi başı 1500 TL– ( 29 Temmuz 2018 tarihine kadar gerçekleştirilen kayıt kesinleştirmelerinde )

Tur Fiyatına Dâhil Olan Hizmetler

Kayseri’den Kayseri’ye programda belirtilen tüm yerel transferler

Tur boyunca tur liderliği hizmetleri

Kundalini yoga eğitmenliği

Eşyaların kamplara transferi

Dağdaki mutfak, aşçılık ve kamp hizmetleri Programda belirtilen tüm yemekler

Aladağlar Milli Parkı giriş ücretleri

İlkyardım seti

Kamp Malzemeleri ( Çadırlar, Mat ve Uyku Tulumu )*

*Bu malzemeler sınırlı sayıda ücretsiz olarak sağlanır. Kendi malzemelerinizi kullanmak isterseniz de yanınızda getirerek transfer aracımıza teslim edebilirsiniz.

Tur Fiyatına Dâhil Olmayan Hizmetler

Program dışı transfer, konaklama gibi ekstra hizmetler

Kişisel malzemeler

Yoga matı

Programda belirtilmeyen yolculuklardaki yemekler ve alkollü – alkolsüz içecekler

Tek Kişilik Çadırda Konaklama Farkı

100 TL

Önerilen Uçuşlar ve Şehirlerarası Transferler

Tur Kayseri’ye ulaşım sağlandıktan sonra başlayacaktır.

Grup olarak Kayseri havalanından alınılacaktır. Kayseri havaalanı buluşma saati:11:15

Programımıza katılırken almanızı önerdiğimiz uçuşlar 1.Gün sabah 11.00’a kadar Kayseri’ye varan, dönüş günü de 19.00 sonrasında kalkan uçuşlardır. Kayseri’ye birçok ilden düzenli seferler bulunmaktadır. Aşağıda İstanbul’dan gidiş ve İstanbul’a dönüş için önerilen uçuşları bulabilirsiniz. Uçak biletlerinizi acentamızdan da alabilirsiniz. Lütfen uçak bileti ihtiyaçlarınız için 0 312 440 05 85 numaralı telefonumuzdan Montis’i arayınız ya da bilet@montis.com.tr adresine eposta gönderiniz.

THY
GİDİŞ: TK2026, IST-ASR, 08.50-10.35
DÖNÜŞ: TK2021, 19.35-21.15
ANADOLU JET
GİDİŞ: TK7292, SAW-ASR, 08.40-10.00
DÖNÜŞ: TK7297, ASR-SAW,21.40-23.05
PEGASUS
GİDİŞ: PC2732, SAW-ASR, 07.25-08.50
DÖNÜŞ: PC2739, ASR-SAW, 19.35-21.00 ve ya PC2741, ASR-SAW, 22.25-23.50

İletişim
Etkinlikle ilgili detay sorularınız ve rezervasyon talepleriniz için;
Tel : 0532 263 80 32( Yoga Eğitmeni Dilek Ekşi Bilgin) veya 0 312 440 05 85 ( MONTIS Trips & Expeditions ) ile irtibata geçebilir, info@montis.com.tr adresine e-posta ile başvurabilirsiniz.

Bu Etkinliğe Getirilmesi Önerilen Malzemeler

— Yürüyüş Ayakkabısı Dağ Botu Mümkünse sert tabanlı , mutlaka uzun boğazlı

– Mutlaka daha önce uzun doğa yürüyüşlerinde denenmiş

— Yürüyüş Çantası Bir günlük tüm ihtiyaçlarınızı alacak büyüklükte – 35 – 40 lt önerilir.

—Yoga matınızı sabit bir şekilde taşımak için uygun aparatları olduğundan ve sırt sistemi olduğundan emin olun. Yürürken sürekli bir yoga matı taşıma durumu olmayacak gün içinde kamptan biraz uzak bir noktada yoga yapmak durumu olursa taşıma gerektirebilir. Onun haricinde sabah ve akşam kamp noktasında yapılması öngörülmektedir.

— Su Geçirmez Dış Giysi Gore Tex ya da başka bir soluyabilir

—Üst Yeterli / Panço — Polar ( Fleece ) Orta Kat Giysi 1 takım polar giysi özellikle serin akşamlar için gerekli

— Sentetik İç Giysi 1 Alt giysi ve 2 – 3 tane üst sentetik tişört vb. yeterli

— Rahat Giysiler ve Spor Ayakkabı Yolculuk ve otellerde kullanmak için önerilir

— Şapka Dağlarda daha güçlü hissedilen güneşin etkisinden korunmak için

— Bere Serin dağ akşamlarında kullanmak için tavsiye edilir

— Çorap Kalın ve destekli sentetik dağcı çorapları önerilir

– Ayakkabınıza uygunluğu denenmiş

— Gözlük UV- A ve B Filtreli, tercihen yanları siperlikli olması ya da az güneş alan modeller

— Baton Teleskopik bir çift yürüyüş batonu doğa yürüyüşlerinin vazgeçilmezidir!

— Su Kabı Yürüyüş ve dağlarda CamelBag türü, her an su içmenize olanak veren su kapları önerilir. Yoksa her hangi bir su kabı da işe yarar.

— Fener İki elinizde serbestçe kullanabilmeniz için, alın fenerleri tercih edilmelidir – Az pil tüketen LED ampullü fenerleri öneriyoruz.

— İlkyardım Seti Küçük bir kişisel set yanınızda olmalı eğer düzenli kullandığınız ilaçlar var ise yanınıza almayı unutmayın.

— Güneş Kremi Yüksek koruma faktörlü kremler tercih edilmelidir

– Tercihen en az 30 faktör.

— Nemlendirici Dağ etkinliklerinden sonra çatlamalar oluşmasını engellemek için özellikle dudak koruyucu kullanımı önerilir – tercihen UV filtreli

— Tamir Seti İğne, iplik, daktapev.b. içeren küçük bir tamir seti bulundurmak her zaman faydalıdır

— Elekrik- Elektronik Yedek pil, şarj cihazları, kamplar için powerbank, yedek hafıza kartları, telefon, GPS, kamera vs.

—Kişisel hijyen bakım seti
Islak mendil, tırnak makası, antibakteriyel jel, tuvalet kağıdı vs.

—Kişisel konfor ve sağlık
Şişme yastık, kullanılıyorsa dizlik vs.

—Yoga matı

Bu Etkinliğe Dair Dikkat Edilmesi Gerekenler

Herhangi fiziksel bir sağlık problemi olan veya ilaç kullanma durumunda bulunan katılımcıların önceden doktorlarına danışarak uygunluk almaları ve etkinliğe katılma durumlarında bizi durumları hakkında bilgilendirmeleri rica olunur.

 

Kundalini Yoga Hakkında

Kundalini Yoga ‘farkındalık’ yogası olarak tanımlanır. İçimizde uyuyan gizli enerjinin açığa çıkmasına aracılık eder. Böylece, aynada gördüğümüz bizi yeniden yapılandırır, kapasitemizin genişliğini bize hatırlatır.

Hormon ve sinir sistemlerini düzenleme potansiyeline sahiptir. Belli bir süre düzenli yapıldığında hormonların dengelenmesi sonucu fiziksel olarak genç bir görünümde kalmayı ve psikolojik olarak bütünsel ve dengede olmayı sağlar.

Bilinç üzerine etkisi beyinde yer alan epifiz ve hipofiz bezlerine olumlu yönde güçlü tesirleriyle gözükür, bu bezler bilincin katmanlarına geçiş kapılarıdır. Nefes odaklı bir çalışma olup nefesin etrafında bedensel hareketler yer alır. Böylece, nefes alma ve verme kapasitesini derinleştirir. Mantralar (tekrarlanan özel sözcükler) zihin dalgalarını pozitif yönde değiştirir. İçinde yoga duruşları, nefes, titreşim, müzik, mudra ve imgeleme birlikteliği vardır. Bu nedenle ‘kendini daha yakından bilme’ arzusunu ve aydınlık bilinç açılımını hızlandırır, hayatta var olma amacımıza doğru yönlendirmeyi kolaylaştırır. Aynı zamanda, bedene zindelik, güç ve sağlıklı olma hissini verir, kiloyu dengeye getirir.

Günümüz insanın stres ile baş etmek için anti depresanlara başvurduğu bir dönemdeyiz. Halbuki, bu geçici zihin gevşemesi sağlayan ilaçlara başvurmaya gerek kalmadan öncelikle beden üzerinde nefesin dolaşımına kolaylık verecek yöntemleri denemek en akıllıca yol olabilir. Yoganın her çeşidi bu anlamda kişiye özel bir pencere açabilir. Kundalini yoga, hayatın duygusal fırtınalı süreçlerine yardımcı olan güçlü bir yoga türüdür.

Toroslar Aladağ Kundalini YogaTrek Kamp

Yazı dolaşımı